SorokaVorona #022

- Nokia избавляется от Vertu? Технослав об истории бренда: от "luxury" до "треников".
- Слух о новом планшете от Samsung: темная корейская лошадка.
- Logitech H800: личные впечатления от Bluetooth стерео гарнитуры.
- Logitech Wireless Solar Keyboard K750: красиво, практично и экологично.
- Устройства на фотоэлементах: прошлое, настоящее и будущее. Дискутируем, решат ли солнечные батареи проблему энергообеспечения портативной техники.

Скачать mp3

Комментарии

  1. > слушательница?

    Вона у вас одна?

    > Дискутируем, решат ли солнечные батареи проблему энергообеспечения портативной техники

    Для себе вирішив — вирішить. У мене наручний гаджет заряджає акумулятор від сонця, бачив своїми очима сонячні панелі, які заряджають акумулятори для базових станцій та трансмісії.

    Нормальний президент не повинен користуватись телефоном, будь-то Vertu, iPhone чи BlackBerry. Це питання національної безпеки.
    PS: у одній із машин супроводження є «глушилка» для запобігання використання радіокерованих вибухових пристроїв, тому під час їзди у кортежі айфончик годиться лише для Angry Birds

    Citizen Eco-Drive не були, а є і досі, окрім заряду від світла (так само як Casio ToughSolar) деякі годинники Eco-Drive заряджають не лише від світла, але і «гібридною електромеханічною» системою (механічна схема, яка схожа на схему автоматичного підзаводу механічного годинника, яка підзаряджає акумулятор)

    Для клавіатур сонячні батареї не найкраще рішення — вона знаходиться всередині приміщення 99% часу і більше, тому на неї не так багато світла попадає.

    батарейка термінатора — ідея гут, але «зелені» не пропустять :)

    ОтветитьУдалить
  2. jin, "Sheldon mode off" :)
    На рахунок клави на сонячних батарейках: згаданій моделі достатньо світла від монітора, щоб працювати. Вбудованого аккумулятора вистачає на 4 місяці роботи (кажуть розробники).

    ОтветитьУдалить
  3. [sheldon mode] у мене зараз на руці гаджет, в інструкції до якого розказано, що однаковий рівень заряду пристрій отримує при 2 годинах outdoor sunlight, чи 6 годин sunlight through window, 10 годин through window on cloudy day чи 106 годин при indoor flurescent lighting in office. так-що не кожне світло однаково корисне, раз у місяць клавіатуру треба виносити на балкон[/sheldon mode]

    ОтветитьУдалить
  4. jin, у нас в руках була нова клавіатура, яку ми з Тєхнославом розпакували перед записом шоу. Вмикали ми її ввечері, при світлі лампи розжарювання. Клавіатура була розряджена повністю. Їй вистачило буквально хвилину, щоб почати працювати від фотоелементів. Думаю, там просто все гаразд з енергоспоживанням.

    ОтветитьУдалить
  5. те, що «запрацювала», і «зарядилась повністю» — дві різні задачі. Моєму пристрою достатньо «8 хвилин у день» щоб підтримувати постійний заряд акумулятора, але все-ж «з повністю посадженого у повністю заряджений стан» — зовсім не те

    ОтветитьУдалить
  6. jin, таке враження, що ви неуважно читаєте і слухаєте: мені особисто в даному випадку все одно, за скільки вона там зарадиться. Головне, що вона без "батарейок" почала працювати одразу ж, як я її ввімкнув. А без світла я за компом все одно не працюю.

    ОтветитьУдалить
  7. таке враження, що ви неуважно читаєте і слухаєте

    давай на ти, так зручніше.

    Головне, що вона без "батарейок" почала працювати одразу ж, як я її ввімкнув.
    так акумулятор посаджений не «в ноль», тому з коробки працюватиме

    ОтветитьУдалить
  8. jin, ну, от прямо наче ти її юзав, а не я :)

    ОтветитьУдалить
  9. Ну почему же для клавиатуры неудобна солнечная батарейка? Для мышки она не только из-за малой поверхности неудобна, но и по причине частой смены координат. Мышка постоянно сканирует поверхность. И т.д. и т.п.
    Клавиатура - совершенно другая штука. 1 Когда не клацаете, микросхема может на раз-два переходить в режим энергосбережения. 2 Клацаем мы как? вот за секунду 3-4 нажатия максимум. Это копейки для цифровой системы. Потребление будет минимальным. Тем более там явно будет небольшой аккумулятор запаса энергии с наиболее светлого периода дня.

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Пожалуйста, авторизуйтесь, перед тем как добавить комментарий.

Популярные сообщения